april 22, 2009

Veving

Posted in Uncategorized kl. 9:05 pm av spinnulla

Vi har fått et nytt tilskudd i butikken. Noen flotte små vever fra vår leverandør Schacht Spindle Company. Disse små vevene er perfekte til å ta i bruk alt det flotte garnet du lager, eller til å bruke opp andre garnrester. Men det er også flott når du vil bruke alle de nøstene med flott sokkegarn til noe annet enn sokker. Det går dessuten mye raskere å veve et skjerf enn å strikke det.

Vi har tatt inn Flip og Cricket. Begge er små, solide og enkel å lære seg å bruke. Flip finnes i tre størrelser – vi har to av dem, mens Cricket finnes i en. Cricket er forøvrig også så liten at den kan passe for barn, men samtidig er det mange voksne som liker denne:

En omtale av veven finnes på engelsk her: Knitty Review

Flip veven er noe større og har litt flere muligheter. Den finnes  i 3 størrelser – 15″, 20″ og 25″, som tilsvarer 38, 50 og 64 cm vevbredde.

Den er det de på engelsk kaller en Rigid Heddle Loom. Å få på renningen går i en fei med Schacht sin geniale metode. Mye enklere enn på de store tradisjonelle vevene. Jeg klarte å veve et skjerf i løpet av en lørdags kveld og så klippet jeg den av og festet tråder morgenen etter. Til skjerfet brukte jeg mitt håndfargede garn og med denne garntykkelsen ble det riktig å bruke vevskjeen som har 10 dent per inch. 

Og resultatet ble da ikke så værst til nybegynner å være:

Når jeg har fått litt trening på min flip, skal jeg prøve meg på litt mer avanserte mønster ved å bruke to parallelle vevskjeer. Mulighetene er mange!

Reklamer

1 kommentar »

  1. Anette said,

    Flipen er skrevet opp på ønskelisten min. Jeg håper du tar inn flere hvis de blir utsolgt. Har rund dag i sommer. Fint skjerf.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: